Frågor & svar

Det finns väldigt många frågor kring sms lån. Här nedan har vi listat de vanligaste frågorna med svar från oss på Smslandirekt.se. Om du inte hittar svaret på din fråga här kan du skicka ett mail via vår kontaktsida.

Finns det en åldergräns på sms lån?
Svar: Ja, åldersgränsen är 18 år.

Finns det lån för mig som är 18?
Svar: Ja, det finns flera som erbjuder dig sms lån även om du nyss fyllt 18.

Hur mycket får jag låna?
Svar:
 Hur mycket du får låna bedöms efter en kreditprövning. Men det är låga krav på sms lån och oftast blir du godkänd om du inte har något aktivt skuldsaldo och minst en liten inkomst iallafall.

Vilken ränta får jag?
Svar: Räntan är olika företagen emellan. Den skiljer mellan lånebeloppen och sätts också individuellt i vissa fall. Du får veta vilken ränta du får när du ansöker om lån eller kontaktar långivaren du är intresserad utav för mer information.

Behöver jag ha en fast anställning?
Svar:
Nej det behöver du inte. De flesta långivarna tittar på din återbetalningsförmåga och inte din inkomst. Det är inga höga krav på din årsinkomst.

Jag blev nekad sms lån, vad gör jag?
Svar:
 Det är ingen fara, prova hos de andra långivarna som vi rekommenderar. Kraven och vad dem tittar på är olika.

Hur får jag veta om jag blir godkänd?
Svar: De flesta visar resultatet av din ansökan direkt på skärmen och du får pengarna utbetalt direkt samma dag.

Hur snabbt kommer pengarna in på mitt konto?
Svar: Denna sida handlar om sms lån direkt, därför är vi tydliga med i vår lista vilka som betalar ut pengarna direkt. För att vara på säkra sidan, välj en långivare som har samma bank som dig själv!

Kan jag få pengarna utbetalda när det är helg?
Svar:
Ja det är möjligt. Det krävs att du och långivaren har samma bank om du skall få pengarna direkt insatta på ditt konto. Du kan läsa på långivarens sida här hos oss på Smslandirekt.se för att se vilken bank dem har. Långivaren du ansöker hos måste också ha öppet under helgen. Du hittar mer om sms lån med utbetalning under helg här.

Finns det lån som är gratis?
Svar: Ja det finns det. Det finns lån som är räntefria en viss period och betalar du tillbaka inom den tiden har lånet varit gratis. Du ser även detta i vår lista.

Kan jag bli godkänd för sms lån trots betalningsanmärkning?
Svar: Ja, det finns flera långivare som tillåter att man har en eller flera betalningsanmärkningar. Du hittar en lista över dem här.

Kan jag bli godkänd för sms lån med skuld hos kronofogden?
Svar: Nej. Din ansökan nekas om du har en aktiv skuld hos kronofogden. Du är däremot välkommen att ansöka om lån efter att du blivit av med din skuld, trots betalningsanmärkningar.