Loanstep – Ansök om SMS lån direkt

Loanstep är en slags låneförmedlare där privatpersoner kan sätta in pengar på ”sparkonton”. Dessa pengar ökar genom att Loanstep förmedlar ut dem som en typ av SMS Lån(korttidslån) till andra privatpersoner. Loanstep är utan UC och använder istället sig av Creditsafe. Kravet är att du är äldre än 18 år för att ansöka och du får svar direkt. Blir din ansökan godkänd innan 12:00 så har du pengarna direkt utbetalt till ditt konto samma dag.

Allmänt om Loanstep

Loanstep är en långivare som ingår i Savelend Sweden AB, vilket är ett företag med bred och lång erfaranhet av förmedling av lån samt ekonomiska råd till de som vill spara pengar. Här handlar det dock om att låna pengar, och i det syftet grundades Loanstep 2016. Sedan dessa har de varit verksamma som en låneförmedlare av allt från både korttidslån och långtidslån. Här har man då valt att kalla de kortfristiga lånen för SMS lån och de andra för privatlån, med en löptid på upp till 60 månader. Loanstep kommer därför att vara ett bra val för alla som söker ett SMS lån med direkt utbetalning till ett privatlån upp till 50000 kronor. Loanstep är inte en långivare, utan agerar enbart som låneförmedlare vilka också utför kreditprövning.

Fakta om Loanstep SMS lån

  • Loanstep förmedlar SMS lån från 1000 kronor upp till 5000 kronor där löptiden alltid är 61 dagar. Betala tillbaka ditt lånade belopp inom 14 dagar, så slipper du ränta och avgifter.
  • Ansök om privatlån från 15000 kronor upp till 50000 kronor via Loanstep låneförmedling, och få svar inom 24 timmar.
  • Vid ansökan av SMS lån upp till 5000 kronor, kommer du att få svar direkt om ditt lån blivit beviljat eller inte. Hos Loanstep kan även du som lider av en belastning av betalningsanmärkningar ansöka om SMS lån direkt och få detta beviljat

Krav på låntagare för att beviljas ett lån via Loanstep

Som vanligt kommer det finnas krav på dig som låntagare via ett förmedlat lån hos Loanstep. För SMS lån kommer du att behöva vara 18 år fyllda, medan gränsen vid ansökan om privatlån ligger på 20 år. Här kommer du som har betalningsanmärkning även kunna få ditt lån beviljat. Du får dock oftast bara ha en betalningsanmärkning för att få ett SMS lån beviljat, medan maximalt en betalningsanmärkning är ett krav när ett privatlån ska beviljas. Betalningsanmärkningen måste även vara minst 1 år gammal. För alla övriga krav utförs en individuell kreditbedömning.

Utbetalning av SMS lån hos Loanstep

I och med att Loanstep agerar som låneförmedlare och inte står bakom själva kapitalet, så kommer ett lån hos Loanstep att behöva beviljas av långivaren innan det kan betalas ut till angivet bankkonto. Detta betyder att lån som beviljats före 12.00 oftast når låntagarens bankkonto samma dag, medan de som fått sitt lån beviljat efter 12.00 får sitt lånebelopp tillgängligt dagen efter. Utbetalning av lån under helger kan inte fås via Loanstep låneförmedling.

Loanstep kreditprövning

Hos Loanstep kommer det inte att använda sig av en kreditprövning från UC. Detta betyder då att denna låneförmedlare erbjuder dig att ansöka om lån utan UC. Även om Loanstep enbart agerar som låneförmedlare, så är det fortfarande så att de utför den kreditprövning som måste göras. Här tar de sina uppgifter från Creditsafe, vilket innebär att du inte belastas med onödigt många registrerade kreditprövningar från UC.

  • Använder: Creditsafe, därmed utan UC.

Olika former av lån hos Loanstep

Hos Loanstep finns det två olika former av lån du kan ansöka om. Det ena är SMS lån med direkt utbetalning, medan det andra är en låneförmedling av mindre privatlån mellan 15000-60000 kronor som har en löptid på 6-60 månader.

Öppettider, support hos Loanstep

Den support du möts upp av hos Loanstep är väl utbyggt och ger dig många möjligheter till kontakt. Här handlar detta om live-chat, eller att du kan maila direkt samt att du även når dem via telefon.

Öppettider: Måndag-Fredag 09.00-16.00. Lunchstängt mellan 12.00-13.00.

E-post: info@loanstep.se

Telefon: 026-222 28 38