Meddelandelån – SMS lån

När det gäller Meddelandelån så är detta en aktör på den svenska lånemarknaden som har varit med redan från starten. Ja, det vill säga starten av att erbjuda alla de olika SMS lån som finns att finna för den som behöver snabba pengar. Här började meddelandelån sin verksamhet redan 2006 i Uppsala. Idag är de uppskattade över hela Sverige och är en av de största aktörerna inom SMS lån och snabblån med direkt utbetalning. Naturligtvis är detta inget som görs över en dag, och här handlar det om att du ansöker om lån hos en långivare du verkligen kan lita på. Numera ägs och drivs Meddelandelån av ett moderbolag vid namn C Finance OY med huvudkontor i Helsingfors.

Fakta om Meddelandelån SMS lån

  • Meddelandelån erbjuder dig att låna 500 kronor under 15 dagar helt utan någon ränta eller avgifter. Du betalar bara tillbaka det du lånat
  • Hos Meddelandelån kan du ansöka om lån mellan 500-30000 kronor och få ett snabbt svar direkt.
  • Låna utan UC! Meddelandelån tar sin kreditupplysning från Creditsafe.

Krav på låntagare för att beviljas ett lån hos Risicum

För att låna hos Meddelandelån behöver du inte ha en minimiinkomst, då de alltid använder sig av en individuell bedömning för att få svaret på din betalningsförmåga. Det som gäller är att du är minst 20 år och du har en fast adress som du är folkbokförd på. Du får ej ha skyddad identitet, samtidigt som du ska ha ett bank ID och ett registrerat mobiltelefonnummer.

Utbetalning av SMS lån hos Meddelandelån

När det gäller utbetalning av SMS lån hos Meddelandelån, så kommer detta att kunna gå mycket fort. Du som uppger ett bankkonto i Nordea eller Handelsbanken får dina pengar utbetalda på bara några minuter vid ett traditionellt SMS lån upp till 10000 kronor. Här kommer även lån att utbetalas och beviljas även på lördagar och söndagar. Du som har annan bank eller lånar ett högre belopp, kommer att få dina pengar utbetalda inom 1-2 bankdagar till angivet konto efter att ditt lån har beviljats.

Meddelandelån kreditprövning

När du lånar hos Meddelandelån, så lånar du utan UC. Detta betyder att din kreditkontroll inte kan ses av andra långivare och banker. Du behåller din kreditvärdighet i alla väder, och får en kreditupplysning tagen från Creditsafe.

Olika former av lån hos Meddelandelån

även om det bara ser ut som det skulle finnas en typ av lån hos Meddelandelån, så är det faktiskt så att de ser olika ut beroende på vilka belopp du ansöker om. Här har detta med återbetalningstiden att göra. Om du är den som lånar 11000 eller mera kommer ditt lån att kunna betalas tillbaka på mellan 1-3 år, vilket gör att det mera liknar ett vanligt banklån. Du som lånar 10000 kronor eller mindre, kommer att få det traditionella SMS lånet med direkt utbetalning, med en återbetalningstid mellan 1-3 månader.

Öppettider och support hos Meddelandelån

Du som lånar eller avser att ta ett SMS lån med direkt utbetalning hos Meddelandelån, kommer alltid att vara den som finner massor av information på deras mycket kompletta lånesajt. När det gäller vanliga frågor och svar så kommer detta dock att vara mycket begränsat. Detta beror helt enkelt på att denna långivare föredrar den personliga kontakten. Detta kan även ses på deras öppettider som gör att du når dem alla dagar i veckan. Här finns det möjligheter till live-chat, skicka e-post eller att ringa direkt.

  • Öppettider: Måndag-Fredag: 08.00-21.00, Lördag: 10.00-17.00, Söndag: 13.00-16.00
  • E-post: kundtjanst@meddelandelan.se
  • Telefon: 020-40 00 03