SMS lån med låg ränta

Oavsett vilket lån du tar så kommer du automatiskt försätta dig i skuld. Här är det då först och främst det lånade beloppet som ska betalas tillbaka. Nu kommer detta bara att vara sant om du lånat från en god vän eller en familjemedlem. I alla andra fall gällande allt från banklån till SMS lån, så kommer det finnas flera avgifter som tillkommer på ditt lånade belopp. Detta är inget nytt eller revolutionerande, utan har funnits ända sedan människor började låna ut pengar. Det är heller inget som du inte vet eller kan läsa dig till innan du ansöker om och får ett SMS lån beviljat. Det som är viktigt är att det SMS lån som du vill ha utbetalt direkt till ditt bankkonto, kommer med en så låg ränta eller fast avgift som möjligt.

I detta fall kommer det då att vara den effektiva räntan du ska se till. Idag är det lag på att alla långivare som erbjuder SMS lån med direkt utbetalning, måste uppge vad den effektiva och reella räntan på deras lån är. Det vanligaste kommer då vara att du finner SMS lån mellan 150-250% i effektiv ränta. I dagsläget kommer du då att kunna säga att de långivare som har en effektiv ränta på runt 150%, då också är de som erbjuder SMS lån med låg ränta. Här finns det idag ett lagförslag som ligger i riksdagen, som säger att ett SMS lån bara ska kunna ha en högsta effektiv ränta på 40% plus referensränta. Detta kommer troligen att bli verklighet under 2018.

Den absolut lägsta räntan på SMS lån direkt

Något som kan vara väl värt att ha i åtanke när du ansöker om ett SMS lån direkt, är att det faktiskt kommer att finnas de som du inte betalar någon ränta på. Här handlar det då många gånger om att du lånar för första gången hos en långivare, och automatiskt får 30 dagars räntefritt lån. Andra erbjuder mellan 14-30 dagar utan ränta och avgifter till sina kunder.

  • Vivus: Denna långivare erbjuder alla nya kunder som lånar för första gången, ett SMS lån med direkt utbetalning utan avgifter och ränta upp till 6000 kronor. Är det så att du behöver låna ett högre belopp kommer den effektiva räntan att vara över 200%.
  • Loanstep: Hos Loanstep kommer du som lånar 5000 kronor kunna få detta lån helt räntefritt och utan avgifter under 14 dagar. Detta kan även du som tidigare tagit lån hos denna långivare utnyttja.