SMS lån med många förfrågningar

Att vara den som lånar pengar ofta och ansöker om lån i tid och otid kan vara, och är, ett stort problem för dessa personers kreditvärdighet. Här spelar det inte alls någon roll hur mycket pengar du har, och hur kraftfull din betalningsförmåga är. Den bedömning som banker och kreditinstitut baserar sitt beslut på kan till stor del vara hur många förfrågningar som finns i ditt bagage. Med förfrågningar så handlar detta då om hur många kontroller som har utförts på dig från andra banker, långivare och kreditinstitut. Detta bygger då på om de som ansökt om dessa förfrågningar har tagit sin kreditupplysning från UC, (Upplysningscentralen). Tidigare fanns bara detta alternativ, men idag finns det andra företag som det kan tas kreditupplysningar från.

Detta har då blivit valet för många av de aktörer som är verksamma inom området SMS lån, vilket då har gjort att du som har många förfrågningar via UC kan göra valet av en långivare som tar sin upplysning från annat håll. I det fallet kommer det inte ha någon betydelse hur många UC som har gjort på dig, utan du kommer att kunna få ditt SMS lån beviljat i vilket fall.

Kreditupplysningar och förfrågningar som inte syns

När du ska söka om ett mindre lån av typen SMS lån och är den som inte vill ha, eller redan har, många förfrågningar via UC. Ja, då kommer du idag kunna välja en av de långivare du finner på vår list, som tar sin kreditupplysning från annat håll. Oftast kommer de att ta sin upplysning från antingen Creditsafe eller Bisnode. Detta är då ett bra alternativ för dig som inte vill synas hos andra långivare och banker. Med detta val kommer du som tar ett eller ett flertal SMS lån att kunna behålla din kreditvärdighet hos storbankerna.