SMS lån med skulder eller skuldsaldo

När det gäller SMS lån så är dessa kända för att de är mycket enklare att få i jämförelse med ett lån hos banken, samt att de kan fås på bara ett par minuter med direkt utbetalning. När du ska ta ett lån på banken kommer du att tillfrågas om hur många tidigare lån du har, hur många som är aktiva av dessa samt hur stort ditt totala skuldsaldo är. Detta kommer inte alls att vara något som du måste uppge hos de flesta långivare som erbjuder SMS lån eller snabblån. I detta fall handlar det om att du uppger ditt personnummer och namn samt hur mycket du vill låna samt ett kontonummer. Efter detta kommer du oftast att få svar på några minuter, för att sedan få direkt utbetalning av ditt lånebelopp till det bankkonto du uppgivit.

För att få ett lån hos en bank betyder inte detta att du som redan har skulder automatiskt kommer att nekas lån. Vad som blir den automatiska effekten är att de bedömer din betalningsförmåga som lägre, vilket kan leda till avslag på din ansökan om lån. När det gäller de långivare du finner på nätet så kommer det för dig redan hart skulder och skuldsaldo att vara lättare att få ett lån beviljat. Naturligtvis förutsätter detta att du har skött alla de avbetalningar som finns på de lån du redan har. Det är många som har ett skuldsaldo hos kronofogden, vilket automatiskt betyder att de erhållit en betalningsanmärkning. För dem är det oftast omöjligt att låna hos banken. I det fallet kommer du faktiskt att kunna ansöka om ett SMS lån och få detta beviljat

Beviljat SMS lån med betalningsanmärkning

När vi nu har rett ut att ett skuldsaldo inte alls behöver vara ett problem varken vid ansökan om ett banklån eller när du vill ta ett SMS lån. Ja, då kommer vi till en punkt där ditt eventuella skuldsaldo faktiskt har en betydelse. Detta är om din skuld har gått till kronofogden och du har erhållit en eller flera betalningsanmärkningar. Här kommer du veta att denna anmärkning ligger kvar mellan 3-5 år. Du som har betalningsanmärkningar men har nollställt ditt skuldsaldo hos kronofogden, kommer idag att kunna få din ansökan om SMS lån beviljad hos många långivare. Det som krävs i detta fall är att det inte kvar ligger något skuldsaldo.