Nya SMS lån

Ditt bästa val – Nya SMS lån eller etablerade långivare

Vad är det egentligen som händer på lånemarknaden rörande SMS lån och snabblån? Är det verkligen så att det hela tiden kommer nya långivare, som du inte alls känner till? Nej, egentligen är det inte längre så många nya som tillkommer, även om detta naturligtvis förekommer. I det flesta fall handlar det om att de redan etablerade öppnar en ny lånesajt under ett annat namn, för att ha flera vägar att marknadsföra sig. Spelar det då verkligen någon roll om du skulle välja ett nytt SMS lån hos en nyetablerad långivare, eller om du satsar på ett säkert kort i en långivare som redan varit verksam i många år? Hur som helst så kommer du, även under 2018, att finna nya SMS lån som erbjuds och presenteras av både nya och etablerade långivare på nätet.

Egentligen kommer det nog inte att spela så stor roll om den långivare du väljer är nya eller om denne har lång erfarenhet i branschen. Vad som är viktigt är att alla de som erbjuder nya SMS lån verkligen följer de regler som finns uppsatta på lånemarknaden och kontrolleras av Finansinspektionen, vilket alla vi listar här på SMSlandirekt.se är.

Under 2018 kommer det även att införas nya regler rörande SMS lån, som gör så att du som låntagare blir lite mera skyddad och även får lägre kostnader på dina eventuella lån. Något annat som även kan vara en stor fördel i att välja en etablerad långivare för ditt SMS lån, kan vara att de har längre erfarenhet och därmed kan ge dig bättre villkor. Gällande de nya reglerna under 2018, så kommer naturligtvis alla långivare av såväl nya som välkända SMS lån att behöva följa dessa.

Flera nya regler på lånemarknaden

Något som var mäkta populärt under lång tid, var att erbjuda SMS lån som de då annonserade som att vara gratis. Idag är detta något som inte längre är tillåtet. Dock var det absolut ingen lögn rörande denna annonsering från de långivare som följde regelverket. Det handlar helt enkelt om att ordet gratis i anknytning med SMS lån, skulle kunna uppfattas som en benämning vilken ledde till överdriven belåning. Dessa SMS lån finns dock kvar. Här handlar det om att du måste betala tillbaka det lånade beloppet, men att ingen ränta eller några avgifter för detta kommer att läggas till summan som ska återbetalas. Nu ska det dock handla om de nya reglerna som kommer på lånemarknaden, gällande såväl nya som gamla lån, under 2018.

Att marknaden för SMS Lån regleras är bara bra för dig som låntagare. Det är något som undersökts under flera år, vi skall kolla lite närmre på denna förändring. Det hela började med att regeringen den 23 januari 2018 en proposition som i det stora hela tros få positivt resultat vid röstning i riksdagen. Detta betyder att både nya och gamla långivare av SMS lån kommer att befinna sig i en position med skärpta regler 2018/2019 och framåt.

De skärpta reglerna utgör den nya formen av SMS lån

Det första och viktigaste kommer vara att räntetaket, som idag inte finns i Sverige, skulle läggas på 40% plus eventuell referensränta. Idag är det så att en bank som vill erbjuda en årsränta på 20 000% enligt lagen kan göra detta. Det skulle dock leda till att banken inte lånade ut några pengar, men lagligt har det varit fram till dags datum. De flesta SMS lån har idag en effektiv ränta på runt 200% nya som gamla aktörer. Detta betyder att du som lånar en tusenlapp under 30 dagar, grovt räknat kommer att betala tillbaka 1100 kronor. Ett mindre SMS lån är ett kort och snabbt lån, varvid det kan anses fullt skäligt att ta ut en avgift av bara 100 kronor. Det föreslagna räntetaket på 40% exkl. referensränta är egentligen inte alls lågt. Dock kommer det leda till att många av de små, snabba och korta SMS lånen försvinner.

Det kan då leda till att en ny form av nya och mera fördelaktiga SMS lån kommer att synas på lånemarknaden under 2018. Nedan ser du vidare vilka andra nya regler ingår i förslaget som med all säkerhet kommer att klubbas fram i riksdagen.

  • Den kostnad du blir ålagd att betala tillbaka vid sidan av ditt lånade belopp, ska enligt det nya regelverket inte kunna överstiga det beviljade lånebeloppet rörande ditt SMS lån. Idag finns det inga godkända, och registrerade långivare, hos Finansinspektionen som överstiger detta. Vad som händer är att det blir en begränsning gällande hur många gånger ett lån kan förlängas.
  • Hårdare tag mot, och gällande, alla långivare av SMS lån och snabblån. Här får det inte förekomma några brister i individuella kreditbedömningar. Detta ska också leda till att de långivare som idag, och mot lagen, struntar i att utföra kreditprövning kommer att försvinna.
  • Idag finns det redan regler för marknadsföring av SMS lån. Det finns även med en punkt där dessa ska skärpas. Hur detta kommer att utformas, eller vad omfattning är, finns det fortfarande ingen tillgänglig information om.

Etablerad långivare istället för nytt sms lån.

I och med att du vill vara säker på att du lånar av en seriös långivare som har stor kunskap och som följer Finansinspektionens regler, så väljer du inte nya SMS lån. Här litar du på de gamla rävarna. Nedan ser du tre bra alternativ med kortfattad information, eller så kollar du vår kompletta lista med långivare av bra SMS lån 2018. Värt att nämna är dock att ALLA nya sms lån som vi listar ovan är kontrollerad av oss, vi rekommenderar endast de som vi anser vara bra, säkra och trygga alternativ.

  • Ferratum: En etablerad långivare med stor kunskap och flera olika alternativ gällande lån och kredit. Ferratum Kredit kan ge dig en kapitalbuffert mellan 1000-25000 kronor, medan deras Microlån beviljas mellan 500-4000 kronor. Enkel ansökan och snabba utbetalningar är en självklarhet hos Ferratum.
  • Mobillån: Hos Mobillån kommer du som behöver låna pengar snabbt, hitta ett tryggt och säkert alternativ. Detta är ett av de populäraste valen hos våra besökare på SMSlandirekt.se. Vi kan starkt rekommendera Mobillån!
  • Monetti: När det gäller långivaren Monetti så är detta en mycket omtyckt och populär aktör inom SMS lån. Här kan du låna mellan 5000 kronor upp till 20000 kronor med en, i jämförelse med många andra långivare, fördelaktig effektiv ränta.