SMS lån utan inkomst

Förr, när bara banken var ditt enda val för att låna pengar, så var det också hårda regler på att det måste finnas en regelbunden inkomst av ett fast arbete. Detta var genomgående praxis och något som alla använde sig av som ett vapen när det handlade om att neka någon ett lån. Numera har tiderna förändrats och synen på en persons ekonomiska situation och betalningsförmåga har förändrats. Idag handlar det om helheten, samt hur din historiska ekonomiska bakgrund ser ut. Detta gäller då alla former av lån, men kommer mesta vara synligt gällande de mindre lånen som kallas för SMS lån. Helt enkelt så har inkomstkraven förändrats när det gäller chanserna att få ett SMS lån beviljat.

Att du som vill få ett SMS lån beviljat skulle kunna vara helt utan inkomst, kommer att vara en ren utopi. I det fallet är det enklare att få ett lån med betalningsanmärkning. Hur som helst kommer du hos de allra flesta långivare inte att behöva ha en fast inkomst. Detta handlar då om att du kan sakna månadslön eller inkomst per månad. Idag gäller det att kunna uppvisa en taxerad årsinkomst. Hur och när du tjänar dina pengar, kommer inte den långivare du söker ditt SMS lån att fråga om. I och med detta har uttrycket SMS lån utan inkomst myntats. Att du skulle vara helt utan inkomst är också en utopi, då detta automatiskt leder till att du skulle sakna betalningsförmåga.

SMS lån med låg inkomst

Vad som är mest positivt är att även du som idag har en mycket låg inkomst, kommer att kunna få ett SMS lån beviljat. Här kan du i stort sett säga att du saknar inkomst. Med detta sagt betyder det att du som förlorat ditt jobb och går på a-kassa, samt du som får dina pengar från ett studielån, också kan få ett SMS lån beviljat.

Du som befinner dig i en situation som kan kallas för att sakna inkomst från arbete, eller har en mycket låg inkomst, kommer därför att välja en långivare av SMS lån som anpassats sig för denna kundkrets. I det fallet handlar det om de långivare som använder sig av individuell kreditbedömning. Här kommer då din kreditvärdighet inte att bedömas efter hur mycket du tjänar per år, eller att du har en viss nivå rörande din taxerade årsinkomst. De ser till din historiska ekonomiska bakgrund, och baserar sin tillit rörande din förmåga att återbetala ditt lån på detta.

Utan inkomstkrav?

Något som alla vet och måste känna till, är att om du tar ett lån så måste det alltid finnas en förmåga att kunna betala tillbaka detta. Här handlar det också oftast om att detta måste ske inom föreskriven tid, för att det inte ska tillkomma onödigt många och fördyrande kostnader. Redan här kommer du då förstå att det måste finnas pengar till detta innan det är försent. Dessa pengar kommer då helt naturligt från något som vi kallar för inkomst. Vad är då det som kallas för SMS lån utan inkomst? Går inte detta helt och hållet stick i stäv med hur det helt klart måste förhålla sig?

Nja, det beror precis på hur du tänker. Det kan ju faktiskt vara så att du har ett studielån. Här kommer ju detta under den period det utbetalas vara en form av inkomst av kapital. Detta även om det är något du senare måste återbetala i form av ett lån. I andra fall kan det vara så att du har haft en stadig taxerad inkomst, men helt plötsligt befinner dig i ingenmansland. Du jobbar helt enkelt som frilansare. Ja, du vet inte när du får jobb och du vet heller inte hur omfattande detta kommer att vara. Alltså har du ingen aning om hur mycket du kommer att tjäna. Du kan också vara den som har pengar låsta som du helst inte vill använda dig av, utom i nödfall. För dig och alla andra i olika situationer är det bra att det finns SMS lån som kan beviljas utan inkomstkrav.

Så fungerar det utan inkomstkrav

När du nu vet att dessa lån finns att ansöka om, så är det inte mer än rätt att du får veta hur detta fungerar. Här finns det olika varianter. Det finns de långivare som gör sin kreditbedömning individuellt. Här kan de se mera till ekonomisk historik och att du inte har tidigare betalningsanmärkningar, mera än de ser till den taxerade inkomsten.

Efter detta finns det de långivare som erbjuder SMS lån utan fast inkomst. Dessa har då oftast satt ett mycket lågt tak på den årliga taxerade inkomsten du måste nå upp till. Här kan den i vissa fall vara så låg som bara 40000 kronor, vilket i stort sett alla människor som klarar livhanken kommer att uppnå. Många av dessa långivare ger dig också ytterligare en fördel. De tar sina kreditupplysningar från Bisnode och Creditsafe, istället för att du får en registrerad kreditupplysning hos UC.