SMS lån utan ränta

Vad är det egentligen som skiljer ett lån från ett lån? Ja, det finns helt enkelt olika typer av lån. Det bästa av allt brukar ju vara när du har en förälder eller vän/släkting som helt enkelt kan låna dig de pengar du behöver. Här hamnar du då många gånger i en perfekt situation, då du helt plötsligt har lånat pengar utan att du behöver betala någon ränta. Är du detta något som även gäller på lånemarknaden, när du vill ansöka om ett banklån eller ett SMS lån? Ja, faktum är att du faktiskt kan ansöka om ett räntefritt SMS lån. När det gäller banker och kreditinstitut som beviljar de stora lånen, så kommer detta dock inte vara något som existerar. Här kommer du bara att vara glad om du kan få en eller två månaders amorteringsfria per år.

Gällande SMS lån kommer det dock inte alls vara ovanligt med, eller finns någon brist på, SMS lån utan ränta. Här är faktiskt detta ett mycket vanligt fenomen. Många gånger finner du en långivare som erbjuder alla nya kunder ett första SMS lån räntefritt. I andra fall finns det de som alltid erbjuder dig ett SMS lån utan ränta med en återbetalningstid på mellan 14-30 dagar. Just dessa lån är något för dig som väl känner din betalningsförmåga, och alltid kan betala tillbaka dessa inom den räntefria perioden. De kommer aldrig att betala mera än om du skulle ha lånat pengarna från dina egna föräldrar. Är det så att du inte kan återbetala ditt SMS lån under den räntefria perioden, måste du dock vara beredd på att en ränta kommer att läggas till skulden.

Är SMS lån utan ränta lagliga

Något som det varit mycket tal om tidigare, var att denna typ av lån inte fick marknadsföras. Hur som helst handlade detta inte alls om utformningen av dessa lån. Här kommer Finansinspektionen inte alls att ha några invändningar, och de som erbjuder SMS lån utan ränta kommer fortfarande att göra det med denna inspektions goda minne. Det som var problemet med dessa lån var hur de marknadsfördes. Det är helt enkelt emot lagen att marknadsföra dessa lån som gratis, även om de i realiteten är det. Här kommer dessa SMS lån istället att behöva marknadsföras som SMS lån utan ränta och avgifter, eller räntefritt SMS lån.

Något du alltid ska kontrollera rörande de SMS lån som utannonseras som räntefria, är om detta verkligen gäller hela lånet. Ibland är det så att ett räntefritt SMS lån enbart lämnas upp till ett visst belopp. Andra gånger är det så att du erbjuds delbetalning av ditt SMS lån. I det fallet brukar det bara vara den första delbetalningen som är räntefri. Hur som helst, om du kan och betalningsförmågan finns, brukar det inte alls vara några problem att kunna betala tillbaka hela lånet direkt inom föreskriven tid. På så sätt avstår du från delbetalning och får hela ditt SMS lån räntefritt upp till 30 dagar i många fall.